Őröket állítanak a Hős utcai telep bejáratához

Budapest
2018 október 21., 12:40
comments 164

A Népszava információja szerint hamarosan csak egyetlen bejárata marad a Hős utca 15 alatti két társasháznak, és azt is éjjel - nappal őrök ellenőrzik majd. 

Ettől kezdve csak a lakók, a rokonaik illetve a regisztrált vendégeik léphetnek be az épületekbe.

A Hős utcai társasházak.
photo_camera A Hős utcai társasházak. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Budapest X. kerületében lévő ingatlanok lakói évek óta súlyos gondokkal küzdenek, a leszakadt házakban sokan drogoznak. Legutóbb e hét kedden több mint egy tucat embert vittek be a rendőrök kábítószerrel összefüggő gyanú miatt.

A helyi önkormányzat már kapott több mint 2 milliárd forint állami támogatást, hogy a telepet ledózerolják, és a helyére sportpályákat építsenek. Amíg viszont nem sikerül mindenkit kiköltöztetni, addig őrség lesz. (nepszava.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.