A többség támogatja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

POLITIKA
2018 október 22., 09:58

Tíz megkérdezettből hatan úgy gondolják, hogy az ide érkező EU-s fejlesztési pénzek jelentős része korrupciós csatornákon magánzsebekbe vándorol, derül ki a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatásból. A Publicus Intézet felmérése szerint 

a válaszadók több mint kétharmada (68 százalék) egy "most vasárnapi" népszavazáson újra belépne az Európai Unióba, ami kilenc százalékponttal magasabb érték, mint a másfél évvel ezelőtt mért. 

A válaszadók 86 százaléka ért egyet azzal, hogy az EU-nak szigorúbban kéne ellenőriznie az ide érkező forrásokat,

míg 79 százaléka támogatja, hogy a Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Érdekes, hogy Fidesz támogatók közt van ennek az ügynek a legalacsonyabb támogatottsága, de az még így is eléri a 69 százalékot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.