Egy birminghami gimiben megtiltották a diákoknak, hogy beszélgessenek a folyosón a szünetekben

Tbg
oktatás
2018 október 22., 14:05

November 5-től csendben, beszélgetés nélkül kell a diákoknak a szüneteket eltölteniük a Ninestiles gimnáziumban, írja a Guardian. A diákokat és szüleiket levélben értesítette az intézmény.

„Tudjuk, hogy így is magasak az elvárások, de mostantól még többet várunk a nálunk tanulóktól, így november 5. hétfőtől, a diákoknak csendben kell lenniük a szünetekben. Ez azt a célt szolgálja, hogy a diákok nyugodtan és a tanuláshoz kellő fegyelmezettséggel érkezzenek az órákra, hogy az oktatók gyorsan és könnyen tudjanak információkat átadni” - áll a levélben, amiből az is kiderül, beszélgetni a tízórai és és az ebédszünetben lehet. Az ezen kívül hangoskodók húsz perces elzárást kapnak.

A Ninestiles gimnázium egyébként jó nevű iskola, az Ofsted nevű brit oktatási hivatal kimagasló értékelést adott az 1345 diákot tanító intézménynek.

A Guardiannak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő szülő azt mondta a lapnak, attól tart, az intézkedés kontraporduktív lesz, szerinte az új szabály, nem az oktatásról, hanem inkább a büntetésről és a túlzott kontrollról szól.

Az intézmény vezetői azt ígérték, a következő félévben felülvizsgálják az új szabályozást. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.