Egy birminghami gimiben megtiltották a diákoknak, hogy beszélgessenek a folyosón a szünetekben

November 5-től csendben, beszélgetés nélkül kell a diákoknak a szüneteket eltölteniük a Ninestiles gimnáziumban, írja a Guardian. A diákokat és szüleiket levélben értesítette az intézmény.

„Tudjuk, hogy így is magasak az elvárások, de mostantól még többet várunk a nálunk tanulóktól, így november 5. hétfőtől, a diákoknak csendben kell lenniük a szünetekben. Ez azt a célt szolgálja, hogy a diákok nyugodtan és a tanuláshoz kellő fegyelmezettséggel érkezzenek az órákra, hogy az oktatók gyorsan és könnyen tudjanak információkat átadni” - áll a levélben, amiből az is kiderül, beszélgetni a tízórai és és az ebédszünetben lehet. Az ezen kívül hangoskodók húsz perces elzárást kapnak.

A Ninestiles gimnázium egyébként jó nevű iskola, az Ofsted nevű brit oktatási hivatal kimagasló értékelést adott az 1345 diákot tanító intézménynek.

A Guardiannak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő szülő azt mondta a lapnak, attól tart, az intézkedés kontraporduktív lesz, szerinte az új szabály, nem az oktatásról, hanem inkább a büntetésről és a túlzott kontrollról szól.

Az intézmény vezetői azt ígérték, a következő félévben felülvizsgálják az új szabályozást. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.