Weber: A tudomány szabadságát megkérdőjelező intézkedések és az NGO-k magyarországi helyzete aggodalommal tölt el bennünket

A Magyar Időknek nyilatkozott Manfred Weber, az EPP parlamenti frakcióvezetője. Kijelentette: "az Európai Néppárt számára nincs fontosabb az alapelveknél, ezért a tudomány szabadságát megkérdőjelező intézkedések és az NGO-k magyarországi helyzete aggodalommal tölt el bennünket: 

ez az oka annak, hogy a néppárt többsége elfogadta a Sargentini-jelentést. Mindazonáltal olyan embernek tartom magam, aki teljes mértékben tiszteletben tartja, hogy Orbán Viktor Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnöke, éppen ezért abban vagyunk érdekeltek, hogy párbeszéd útján rendezzük a nézeteltéréseket."

A néppárt 21. Vallásközi dialógus című konferenciá­ján a kormánypárti lapnak Weber beszélt arról is, hogy "teljesen nyilvánvaló, hogy az EU komoly válságba került, ahogyan az is, hogy a májusban esedékes választások tétje az európai identitás meghatározása lesz."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.