A Sky News szerint megtalálták Hasogdzsi maradványait a szaúdi konzul kertjében

A Sky News brit hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának kertjében megtalálták a meggyilkolt újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait. Állításuk szerint az újságírót "felvágták", arcát "eltorzították".

A források azután beszéltek erről, hogy Recep Tayyip Erdogan kedden parlamenti beszédben hivatalosan is Szaúd-Arábiát vádolta meg az újságíró meggyilkolásával, bár beszédében nagy tisztelettel beszélt a szaúdi uralkodóról, és egyáltalán nem említette Mohamed bin Szalman koronaherceg, Szaúd-Arábia de facto uralkodójának nevét.

Erdogan a beszédében még kérdésként tette fel, hogy "hogyan lehetséges az, hogy valakinek, akiről hivatalosan is elismerték, hogy megölték, nincs meg a holtteste?".

Erdogan beszédében nemcsak Mohamed bin Szalmanról nem tett említést, hanem azokról a kép- és hangfelvételekről sem, melyek létezéséről hetek óta szivárogtatnak a török titkosszolgálatok, és amelyek állítólag rögzítették a gyilkosság pillanatait. Beszédében amúgy se mondott semmi olyat, amit az elmúlt hetekben ne állítottak volna már a név nélkül nyilatkozó török források. (Via Sky News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.