A Sky News szerint megtalálták Hasogdzsi maradványait a szaúdi konzul kertjében

külföld
2018 október 23., 12:30
comments 116

A Sky News brit hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzuljának kertjében megtalálták a meggyilkolt újságíró, Dzsamál Hasogdzsi maradványait. Állításuk szerint az újságírót "felvágták", arcát "eltorzították".

A források azután beszéltek erről, hogy Recep Tayyip Erdogan kedden parlamenti beszédben hivatalosan is Szaúd-Arábiát vádolta meg az újságíró meggyilkolásával, bár beszédében nagy tisztelettel beszélt a szaúdi uralkodóról, és egyáltalán nem említette Mohamed bin Szalman koronaherceg, Szaúd-Arábia de facto uralkodójának nevét.

Erdogan a beszédében még kérdésként tette fel, hogy "hogyan lehetséges az, hogy valakinek, akiről hivatalosan is elismerték, hogy megölték, nincs meg a holtteste?".

Erdogan beszédében nemcsak Mohamed bin Szalmanról nem tett említést, hanem azokról a kép- és hangfelvételekről sem, melyek létezéséről hetek óta szivárogtatnak a török titkosszolgálatok, és amelyek állítólag rögzítették a gyilkosság pillanatait. Beszédében amúgy se mondott semmi olyat, amit az elmúlt hetekben ne állítottak volna már a név nélkül nyilatkozó török források. (Via Sky News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.