Manfred Weber csalódott, amiért nem sikerült bekerülnie a magyar kormány lejárató videójába

politika
2018 október 23., 11:37

Az Európai Néppárt frakcióvezetője, aki végül Orbán Viktor is támogat abban, hogy bizottsági elnök legyen, az Euronewsnak azt mondta, csalódott, hogy ő nem került bele a magyar kormány kampányvideójába Soros György, Guy Verhofstadt és Judith Sargentini mellé, pedig ő is megszavazta a Sargentini-jelentést.

Orbán Viktor és Manfred Weber 2015. június 4-én az Országházban.
photo_camera Orbán Viktor és Manfred Weber 2015. június 4-én az Országházban. Fotó: Miniszterelnökség/Anadolu Agency

Manfred Weber ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, hogy a migrációról szóló vitát összemossák a jogállamiságról szóló vitával. Hozzátette, hogy a magyar jogállamiságról szóló vita a civil szervezetek és az akadémiai szabadság helyzetére koncentrál, amelynek semmi köze a migrációhoz és véleménye szerint nem igazságos politikailag a magyar kormány részéről az, hogy ezeket a teljesen különálló témákat összemossa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.