Putyin újra személyesen akar beszélni Trumppal

külföld
2018 október 23., 17:14
comments 55

Vlagyimir Putyin javaslatot tett egy újabb személyes megbeszélésre Donald Trump amerikai elnökkel. Az orosz elnök tervei szerint az újabb találkozót november 11-én Párizsban tartanák. Putyint ezt kedden jelentette be, amikor a Kremlben fogadta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Putyin meglepetését fejezte ki azokkal a barátságtalan lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországgal szemben tett a Trumppal júliusban Helsinkiben lefolytatott konstruktív kétoldalú csúcstalálkozót követően.

November 11-én Párizsban számos állam vezetője részt vesz majd az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján megtartandó megemlékezéseken.

Legutóbb júliusban találkoztak Helsinkiben, ami olyan jól sikerült, hogy Trumpot többen hazaárulással vádolták otthon, mert az amerikai elnök Putyin mellett állva kijelentette, hogy ő inkább az orosz elnöknek hisz, amikor tagadja az orosz beavatkozást a 2016-os elnökválasztásba, szemben a saját titkosszolgálataival és minisztereivel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.