Putyin újra személyesen akar beszélni Trumppal

Vlagyimir Putyin javaslatot tett egy újabb személyes megbeszélésre Donald Trump amerikai elnökkel. Az orosz elnök tervei szerint az újabb találkozót november 11-én Párizsban tartanák. Putyint ezt kedden jelentette be, amikor a Kremlben fogadta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadót.

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Putyin meglepetését fejezte ki azokkal a barátságtalan lépésekkel kapcsolatban, amelyeket az Egyesült Államok Oroszországgal szemben tett a Trumppal júliusban Helsinkiben lefolytatott konstruktív kétoldalú csúcstalálkozót követően.

November 11-én Párizsban számos állam vezetője részt vesz majd az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulóján megtartandó megemlékezéseken.

Legutóbb júliusban találkoztak Helsinkiben, ami olyan jól sikerült, hogy Trumpot többen hazaárulással vádolták otthon, mert az amerikai elnök Putyin mellett állva kijelentette, hogy ő inkább az orosz elnöknek hisz, amikor tagadja az orosz beavatkozást a 2016-os elnökválasztásba, szemben a saját titkosszolgálataival és minisztereivel. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.