Fucsovics Márton élete győzelmét aratta, kiverte a világranglista 14. Fabio Fogninit Bécsben

sport
2018 október 24., 17:57
comments 111
Fucsovics Márton az észak-karolinai Winston Salemban 2017. augusztus 21-én.
photo_camera Fucsovics Márton az észak-karolinai Winston Salemban 2017. augusztus 21-én. Fotó: Jared C. Tilton/AFP

„Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését! 💪🎾😉” 

- írta a Facebookján a 26 éves Fucsovics Márton, az ATP-világranglistán 43. helyen álló magyar teniszező, miután legyőzte a 14. helyen kiemelt olasz salakkirály Fabio Fogninit a bécsi ATP 500-as torna nyolcaddöntőjében.

A magyar teniszező 4-6, 6-3, 6-2-re győzte le ellenfelét, akitől alig három hete két szettben szenvedett vereséget a pekingi China Openen.

Fucsovicsnak lehet esélye a négy közé kerülésre, mivel ellenfele a legjobb nyolc között vagy az orosz Mihail Kukuskin (71.), vagy a szintén orosz Anton Rubljov (76.) lesz, a világranglistán mindketten mögötte szerepelnek. 

Fucsovics azt írta, hogy hiába bukta el az első szettet, közben is érezte, hogy meg tudja fordítani a meccset, és sokat segített neki a pekingi meccs tapasztalata, mert ott megérezte, hogyan lehet kibillenteni egyensúlyából az olaszt, aki hajlamos elveszíteni a fejét. 

„Az elején meg kellett szoknom a kisebb pályát, a timingot, de azt tudtam, hogy jól ütöm a labdát. (...) Szerencsére higgadt, nyugodt maradtam, mert gyakorlatilag végig hittem a győzelemben” - írta Fucsovics, aki Sávolt Attila edzőnek is megköszönte a támogatást: „egyetértek az edzőmmel, Attilával aki azt mondta a meccs után, hogy ez a fej diadala volt.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.