Fucsovics Márton élete győzelmét aratta, kiverte a világranglista 14. Fabio Fogninit Bécsben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fucsovics Márton az észak-karolinai Winston Salemban 2017. augusztus 21-én.Fotó: Jared C. Tilton/AFP

„Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését! 💪🎾😉” 

- írta a Facebookján a 26 éves Fucsovics Márton, az ATP-világranglistán 43. helyen álló magyar teniszező, miután legyőzte a 14. helyen kiemelt olasz salakkirály Fabio Fogninit a bécsi ATP 500-as torna nyolcaddöntőjében.

A magyar teniszező 4-6, 6-3, 6-2-re győzte le ellenfelét, akitől alig három hete két szettben szenvedett vereséget a pekingi China Openen.

Fucsovicsnak lehet esélye a négy közé kerülésre, mivel ellenfele a legjobb nyolc között vagy az orosz Mihail Kukuskin (71.), vagy a szintén orosz Anton Rubljov (76.) lesz, a világranglistán mindketten mögötte szerepelnek. 

Fucsovics azt írta, hogy hiába bukta el az első szettet, közben is érezte, hogy meg tudja fordítani a meccset, és sokat segített neki a pekingi meccs tapasztalata, mert ott megérezte, hogyan lehet kibillenteni egyensúlyából az olaszt, aki hajlamos elveszíteni a fejét. 

„Az elején meg kellett szoknom a kisebb pályát, a timingot, de azt tudtam, hogy jól ütöm a labdát. (...) Szerencsére higgadt, nyugodt maradtam, mert gyakorlatilag végig hittem a győzelemben” - írta Fucsovics, aki Sávolt Attila edzőnek is megköszönte a támogatást: „egyetértek az edzőmmel, Attilával aki azt mondta a meccs után, hogy ez a fej diadala volt.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.