Az amerikai nagykövet szerint még maradt egy apró esély arra, hogy megoldják a CEU ügyét

Bár David B. Cornstein amerikai nagykövet megérti, hogy a CEU már már nem akar ebben a bizonytalanságban működni, de még mindig van egy apró esély arra, hogy rendezzék az ügyet. Az CEU csütörtöki bejelentése után úgy fogalmazott:

„A CEU prioritás az USA kormánya számára, és elsöprő kétpárti támogatást élvez az Egyesült Államokban.   Megértem a CEU álláspontját – a hosszantartó bizonytalanság nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében.  Azonban még mindig lehetséges megoldást találni. Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék, de gyorsan kell cselekedni. Mindkét féllel együtt dolgozom azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjunk december 1-e előtt.”

 David B. Cornstein és Orbán ViktorFotó: ATTILA_NEMETH

Az új nagykövet azzal többek között azzal a céllal érkezett idén júliusban Budapestre, hogy megoldja a CEU és a magyar kormány közötti feszültséget. Úgy gondolta, hogy célravezetőbb lesz, ha békülékenyebb hangnemet üt meg a kormánnyal, és nem kritizálja a politikáját. Szeptemberben Orbán Viktorral is tárgyalt a Parlamentben. 

Egyébként jelenleg a magyar kormány hivatalos álláspontja az egészről annyi, hogy blöff.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.