Az oltásellenes mozgalomnak hála, 37 ember halt meg idén Európában KANYARÓBAN

Ahogy terjed az oltásellenesség Európában is, úgy tér vissza a kontinensre az egészen könnyen megelőzhető vírusos megbetegedés, a kanyaró. 2018 első hat hónapjában 41 ezer megbetegedést regisztráltak a kontinensen. Ez iszonyatosan komoly növekedés, 2017-ben egész évben 23 927 kanyarós megbetegedést jelentettek.

Idén a rengeteg megbetegedés mellett már 37 ember bele is halt a kórba.

Kislány kanyaró elleni védőoltást kap az egyik háziorvosi rendelőben a kárpátaljai Ungváron 2018. február 1-jén. Január végén 8000 adag, a veszélyes, fertőző betegség elleni oltóanyagot adott át a magyar kormány humanitárius gyorssegélyként több mint 100 millió forint értékben Grezsa István, Kárpátaljáért felelős kormánybiztos Ungváron az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének.Fotó: Nemes János/MTI/MTVA

Egy olasz gyerekorvos az NBC-nek hihetetlennek és nagyon súlyosnak nevezte a helyzetet, és kiemelte, hogy az, hogy emberek kanyaróban haljanak meg, 10 éve még teljesen elképzelhetetlen lett volna.

Szakértők szerint ahhoz, hogy ne alakulhasson ki kanyarójárvány, az emberek 95 százalékának oltottnak kellene lennie. Ehhez képest Európában több helyen is már csak 70 százalék körüli oltottsági arányt találni.

A helyzetet az Európai Bizottság munkatársai is elképesztőnek nevezték, szerintük nem szabadna hagyni, hogy a 21. században olyan betegségek irtsák az embereket, amikre már van hatékony oltás. (Science Alert)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.