Egy amerikai vadász kilőtt skót vadkecskékkel pózolt a neten, a skótok kiakadtak

külföld
2018 október 25., 03:02
comments 415

Larysa Switlyk egy Floridából származó amerikai vadász, aki alaposan kiakasztott néhány skótot azzal, hogy egy skóciai vadászata után mindenféle trófeával, köztük egy nagy vadkecskével pózolt az interneten.

link Forrás

Larysa Switlyknek egyébként egy vadászatról szóló műsora is fut az egyik kanadai tévécsatornán.

link Forrás

Switlyk csapatával a Belső-Hebridák egyik szigetén Islay-n vadászott kecskékre, és a Twitterre azt írta, nem volt könnyű, mert a kecskék nagyon jól el tudnak bújni, és nehezen megközelíthető helyeken legelnek. De ugye, mi mást is tennének, ha már egyszer kecskeként születtek.

A Twitterre feltöltött képeket látva több skót kiakadt, és követelni kezdte a kormánytól, hogy korlátozza a vadászatot a Hebridákon. Judy Murray, a teniszező Andy Murray anyja a Twitteren szégyenteljesnek nevezte Switlyk vadászatát.

link Forrás

Michael Russell, Islay sziget képviselője a skót parlamentben, jelezte, hogy sürgősen a parlament elé viszi a vadászat korlátozásának ügyét. Nicola Sturgeon miniszterelnök jelezte, hogy a kormány megvizsgálja, szükséges-e a jogszabályok megváltoztatása, és megérti, miért zaklatnak fel egyeseket a halott skót vadállatokról készült képek.

A The National című skót lap szintén kikelt az amerikai vadász ellen.

Switlyk azonban tesz az egészre, szerdán azt írta az Instagramon, hogy két hétre elutazik a vadonba, internetezni sem tud majd, így nem érik el a halálos fenyegetések, amiket naponta kap. Szerinte az emberek, akik így reagálnak a képeire, semmit sem tudnak a természet megőrzéséről és a vadászatról.

Bár az Egyesült Királyság bizonyos részein, főleg ott, ahol a szarvasok gyérítése szükséges, elterjedt a vadászat, az nem divat, hogy az elpusztult állatokkal fotózkodjon a vadász, így ez a szokás gyakran kiveri a biztosítékot a briteknél. Az ilyen fotók elterjedése a közösségi médiában ráadásul egybeesett a vadászat elleni népharag növekedésével, és azzal, hogy gazdag - a vadászathoz egyébként nem sokat értő - emberek nagyon erős és nagy tűzerejű fegyverekkel felszerelkezve kezdtek szervezett vadásztúrákra járni. Az ilyen túrákat a szervezők gyakran azzal védik, hogy a pénz, amit a vadászok befizetnek, segít az állatok védelmében, közgazdászok kimutatták, hogy ez ritkán igaz. Ugyanígy hazug az a párhuzam is, ami a vadászokat ragadozókhoz hasonlítja, és ezzel magyarázza a vadpopuláció gyérítését, hiszen a vadász nem ugyanazokat keresi egy prédában, mint a ragadozók, Míg a ragadozók csak a lehető legkisebb erőbefektetéssel akarnak egy jót enni, addig a vadászok gyakran pont az erejük teljében lévő hímeket lövik ki nagy agancsuk vagy szép bundájuk miatt, holott a ragadozók ezekre egy az egyedekre törnének utoljára. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.