Megsemmisítették a hajléktalanok kunyhóit a Kőbánya-Kispest út melletti kiserdőben

2018 október 25., csütörtök 15:30
750

A X. kerületben a  Kőbánya-Kispest metrómegálló melletti kiserdőben történt a hosszú hétvégén  a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai közel 8  kunyhót semmisítettek meg, írja a Mérce. A kunyhókkal együtt az ott lakó hajléktalanok holmijai is odavesztek. A lap szerint a hajléktalanok már csak akkor szembesültek azzal, hogy mi történt, amikor visszaértek a hosszú hétvége után. 

A Város Mindenkié videóján az ott lakók azt mondták, hogy nem értesítették előre, hogy vigyék el a holmijaikat. A ruháik és az edényeik is elvesztek. Így most éjszakára bemehetnek a szállóra, de a nappalt az utcán kell tölteniük. 

A Párbeszéd kispesti képviselőjének, Varga Attilának a bontáson dolgozó munkavezető azt mondta, hogy lakhatásra alkalmas épületeket nem bontanak le. Ugyanakkor a lap szerint a környéken 3 sátrat és 3 kunyhót is lebontottak a munkagépek a Pilisi Parkerdő Zrt. utasítására. A helyi hajléktalanoknak azt is jelezték, hogy a két, még álló kunyhótis el elbontanak majd.

A lap szerint az elmúlt napokban 8 pár már elhagyta az erődben lévő szállását, pénteken pedig a maradék 7 ember is elköltözik az erdőből. A lakók az Utcajogász Egyesület segítségével kártérítési pert fognak indítani a Pilisi Parkerdő Zrt. ellen.

A cikk korábbi verziójában a Határ út melletti kiserdő szerepelt, de az eset a Kőbánya-Kispest metrómegálló melletti kiserdőben történt . 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt