Újranyitják az egyik leghíresebb strandot a Fülöp-szigeteken, de betiltják a bulizást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fülöp-szigetek egyik apró szigete, Boracay fehér homokos strandjait a 70-es években kezdték felfedezni a turisták, és hamar az ország egyik legkedveltebb turistacélpontja lett. A kínai középosztály felemelkedésével pedig még súlyosabb lett a helyzet. 2018 áprilisában már 600-nál is több hotel üzemelt a szigeten, amelyek jelentős része egyszerűen csak a tengerbe engedte a szennyvizét, aminek többek közt nagyon csúnya algaburjánzás is lett az eredménye. Ennek hatására is közölte ekkor Rodrigo Duterte elnök, hogy Boracay olyan pöcegödör lett, amit most már muszáj lesz kitakarítani.

A teljesen beépített Boracay 2018 áprilisábanFotó: NOEL CELIS/AFP

Ezért úgy döntöttek, hogy a takarítás idejére fél évig teljesen lezárják a szigetet. Ekkor derült ki az is, hogy sok szállodának még az engedélyei sincsenek rendben.

A sziget pénteken nyit újra a turisták előtt, de ezentúl jelentős korlátozásokkal fog csak üzemelni. Egyszerre nem lehet több 19 ezer turistánál és 15 ezer főnyi személyzetnél Boracayon, és naponta maximum 6405 fő érkezhet, tilos lesz a parton a dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint az éjjeli bulik is, amiknek Boracay a hírnevét köszönhette.

Ezen kívül a jetskizést és a vízisportokat is betiltják egy időre, a homokvárépítést pedig szabályozzák a strandokon. (Bloomberg)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.