Végre külön miniszteri biztos vigyáz Magyarország kiemelkedő nemzeti értékeire

Nagy István agrárminiszter csütörtöki utasítása szerint 2018. október 18. napjától a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb hat hónapra, miniszteri biztos felügyeli a  kiemelkedő nemzeti értékeket. (Hogy pontosan mik ezek az értékek, azt az utasítás sajnos nem részletezi.) A feladatra pedig a Földművelésügyi Minisztérium korábbi államtitkárát, V. Németh Zsoltot találták a legalkalmasabbnak. A  miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra jogosult.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára furulyázik a Szent György-napi kihajtási ünnep megnyitóján a hortobágyi vásártéren (2016)Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosnak ebben a fél évben tengernyi dolga lesz: részt vesz a kiemelkedő nemzeti értékekre vonatkozó szabályozás, döntések szakmai előkészítésében, végrehajtásában, figyelemmel kíséri a kiemelkedő nemzeti értékekkel kapcsolatos koordinációs, szabályozási, marketing és kommunikációs feladatokat, kapcsolatot tart a feladatkörét érintő intézményekkel és szakmai szervezetekkel, ellátja az agrárminiszter által meghatározott eseti, egyedi feladatokat és rendszeresen tájékoztatja az agrárminisztert, valamint havonta írásbeli beszámolót készít. Huh!😯 (Hivatalos Értesítő)