A leggazdagabb cseh megvenné a Chelsea-t Roman Abramovicstól

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Petr Kellner

Petr Kellner, a leggazdagabb cseh üzletember akarja megvenni a Chelsea focicsapatát Roman Abramovics orosz oligarchától - írta több cseh újság. A lidovky.cz szerint a milliárdosok 50 százalékos részvénycsomag átadásáról tárgyalnak.

Bár a futballhíreknél kevés megbízhatatlanabb intézmény létezik, ebben elvileg akár lehetne is valami, Kellner ugyanis

  • akkora Chelsea-szurkoló, hogy az övé az egyik legdrágább privát páholy - kortárs magyar nevén skybox - a Stamford Bridge stadionban
  • Abramovics személyes jóbarátja
  • sokat üzletel Oroszországban, ahol banki, biztosítós, mezőgazdasági és ipari érdekeltségei is vannak

A cseh sajtó szerint a kapcsolatfelvétel megtörtént, az első konkrét tárgyalási fordulóra pedig a napokban kerülhet sor Londonban. Ha hihetünk a híreknek, a felek egyelőre igen eltérően képzelik a bizniszt: míg Abramovics állítólag 3 milliárd fontot szeretne kapni a klubért, amit 15 éve 140 millióért vett meg és azóta 1,1 milliárdot költött rá, Kellner 1 milliárdot szeretne fizetni.

A Sky Sports friss cikkében névtelen forrásokra hivatkozva viszont azt írja, hogy Abramovicsnak esze ágában sincs eladni a klubot.

A téma egyáltalán azért merülhet fel, mert a Nagy-Britanniában élő gazdag oroszokkal szembeni brit keménykedés miatt megvonták Abramovics vízumát, aki így a saját csapata FA-kupa-döntőjét sem tudta megmézni.