A leggazdagabb cseh megvenné a Chelsea-t Roman Abramovicstól

Petr Kellner

Petr Kellner, a leggazdagabb cseh üzletember akarja megvenni a Chelsea focicsapatát Roman Abramovics orosz oligarchától - írta több cseh újság. A lidovky.cz szerint a milliárdosok 50 százalékos részvénycsomag átadásáról tárgyalnak.

Bár a futballhíreknél kevés megbízhatatlanabb intézmény létezik, ebben elvileg akár lehetne is valami, Kellner ugyanis

  • akkora Chelsea-szurkoló, hogy az övé az egyik legdrágább privát páholy - kortárs magyar nevén skybox - a Stamford Bridge stadionban
  • Abramovics személyes jóbarátja
  • sokat üzletel Oroszországban, ahol banki, biztosítós, mezőgazdasági és ipari érdekeltségei is vannak

A cseh sajtó szerint a kapcsolatfelvétel megtörtént, az első konkrét tárgyalási fordulóra pedig a napokban kerülhet sor Londonban. Ha hihetünk a híreknek, a felek egyelőre igen eltérően képzelik a bizniszt: míg Abramovics állítólag 3 milliárd fontot szeretne kapni a klubért, amit 15 éve 140 millióért vett meg és azóta 1,1 milliárdot költött rá, Kellner 1 milliárdot szeretne fizetni.

A Sky Sports friss cikkében névtelen forrásokra hivatkozva viszont azt írja, hogy Abramovicsnak esze ágában sincs eladni a klubot.

A téma egyáltalán azért merülhet fel, mert a Nagy-Britanniában élő gazdag oroszokkal szembeni brit keménykedés miatt megvonták Abramovics vízumát, aki így a saját csapata FA-kupa-döntőjét sem tudta megmézni.
Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.