Legalább 14 gyereket megkéseltek egy kínai óvodában

bűnügy
2018 október 26., 04:17
comments 35

Egy késelő megsebesített legkevesebb 14 gyereket a nyugat-kínai Csungking város egyik óvodájában – közölte a kínai rendőrség péntekre virradóra.

A rendvédelmi hatóságok a mikroblogjukon közölték, hogy a helyi idő szerint péntek reggel 9:30-kor történt támadást a város Hszinsicsi nevű óvodájában egy 39 éves nő követte el konyhakéssel. A nőt csak vezetéknevén, Liuként azonosították.

A biztonsági őrök fogták el a nőt, akit – miután őrizetbe vették – mérges emberek kezdtek ütni, rúgni. Erről videó is készült, ahogy a megsebesült gyerekekről is.

Őrizetbe veszik a késelőt
photo_camera Őrizetbe veszik a késelőt Fotó: @sadaharu_85/Twitter

Kínában az utóbbi években több hasonló incidens történt, a hatóságok azt a magyarázatot adták ezekre az esetekre, hogy az elkövetők vagy elmebetegek voltak, vagy valamilyen sérelmüket bosszulták meg. (MTI/CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.