Letartóztattak egy gyanúsítottat Floridában a levélbombák miatt

külföld
2018 október 26., 13:46
comments 61

Őrizetbe vettek egy embert a szövetségi hatóságok pénteken az amerikai demokrata párti politikusoknak, illetve a Donald Trump elnököt bírálóknak küldött csőbombák ügyében - közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

A gyanúsítottat Miamihoz közel állították elő - közölte a rendvédelmi szervek egyik nevének elhallgatását kérő illetékese. 

A nyomozás Florida déli részére és az ottani postahivatalokra összpontosult, miután az FBI talált egy újabb, a korábbiakhoz hasonló levélbombát a környéken, Cory Bookernek, New Jersey demokrata szenátorának címezve.

Eddig senki sem vállalta magára a levélbombák küldését, amit a hatóságok terrorizmusnak minősítettek. A küldeményeket nem egészen két héttel a november 6-án esedékes félidős kongresszusi választások előtt adták postára, amelyek során megváltozhatnak a hatalmi erőviszonyok Washingtonban.

A Twitteren terjedő képek szerint így néz ki a letartóztatott férfi furgonja:

link Forrás

Ő pedig maga a gyanúsított:

link Forrás

(CNN, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.