Mexikó munkát ajánl a hondurasi menekülteknek, ha délen maradnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Hondurasból az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánból ideiglenes munkavállalási engedélyt kaphatnak azok, akik Mexikóban regisztrálnak menekültstátuszért. Ezzel ideiglenes igazolványt, orvosi ellátást és iskoláztatási jogot is kapnának. Valamint a helyi hostelekben szállásolnák el őket.

Fotó: ORLANDO ESTRADA/AFP

A mexikói kormány ezzel az ajánlattal akarja elérni, hogy a menekültek az ország déli tartományaiban, Chiapasban és Oaxacában maradjanak. 

Korábban az Egyesült Államok figyelmeztetett, hogy további katonákat vezényelnek a határra, ha a karaván eléri az amerikai-mexikói határt. Donald Trump egyben Guatemalát, El Salvadort és Hondurast is megfenyegette, hogy megvonja tőlük a támogatásokat. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.