Mexikó munkát ajánl a hondurasi menekülteknek, ha délen maradnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Hondurasból az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánból ideiglenes munkavállalási engedélyt kaphatnak azok, akik Mexikóban regisztrálnak menekültstátuszért. Ezzel ideiglenes igazolványt, orvosi ellátást és iskoláztatási jogot is kapnának. Valamint a helyi hostelekben szállásolnák el őket.

Fotó: ORLANDO ESTRADA/AFP

A mexikói kormány ezzel az ajánlattal akarja elérni, hogy a menekültek az ország déli tartományaiban, Chiapasban és Oaxacában maradjanak. 

Korábban az Egyesült Államok figyelmeztetett, hogy további katonákat vezényelnek a határra, ha a karaván eléri az amerikai-mexikói határt. Donald Trump egyben Guatemalát, El Salvadort és Hondurast is megfenyegette, hogy megvonja tőlük a támogatásokat. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.