A briteknek halvány lila fingjuk sincs az EU-bevándorlás valós hatásairól

Felmérést végzett a brit választók körében a nagy tekintélyű Kings College politikatudományi intézete az EU-s bevándorlásról, a Brexit tán legfőbb okáról. A felmérésből kiderült, hogy a britek, akik minden jel szerint a bevándorlással szembeni ellenérzéseik miatt szavaztak a kilépésre az Európai Unióból, halvány lila fingjuk sincs a bevándorlás valós természetéről.

Így például relatív többségük, 45 százalékuknak meggyőződése volt, hogy az EU-bevándorlók legfeljebb ugyanannyi, ha nem több milliárd fonttal kevesebb adót fizetnek, mint amennyi pénzt szociális juttatásként felvesznek. A valóság ennek a szöges ellentéte, 2016-17-ben az EU-s bevándorlók 4,7 milliárd fonttal, (1710 milliárd forinttal) fizettek több adót, mint amennyibe az általuk igénybe vett ellátások és közszolgáltatások kerültek. Tehát az EU-s bevándorlók kiszorítása nettó veszteség Nagy-Britanniának.

Ugyanennyire nincs fogalmuk arról a briteknek, hogy tulajdonképpen hányan is lehetnek az EU-s bevándorlók az országban. A felmérésben résztvevők összességében 16 százalékra becsülték arányukat, a valóságban ez csupán 6 százalék. Arról se volt fogalmuk, hogy mekkora az uniós befektetések aránya a Nagy-Britanniába érkező külföldi befektetésekben. A megkérdezettek átlagban 36 százalékra tippeltek, a valóságban 63 százalék az arány. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.