Babos Tímea megvédte páros-világbajnoki címét

sport
2018 október 28., 09:52
comments 130
Babos Tímea (b) és Kristina Mladenovic világbajnoki győzelmüket ünneplik Szingapúrban.
photo_camera Babos Tímea (b) és Kristina Mladenovic világbajnoki győzelmüket ünneplik Szingapúrban. Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

Babos Tímea és Kristina Mladenovic megvédték világbajnoki címüket a WTA szingapúri világbajnokságán. A női páros döntőjében az első helyen kiemelt cseh páros, Barbora Krejcikova és Katerinak Siniakova ellen nyertek 6:4, 7:5 arányban, így 2017 után 2018-ban is megszerezték a világbajnoki címet.

A negyedik vb-jén szereplő magyar játékos - aki tavaly a cseh Andrea Hlavackovával diadalmaskodott - az első szettben rendre magabiztosan hozta adogatásait. A túloldalon Siniakova vesztette el egyszer a szerváját, ami elégnek bizonyult az Australian Open bajnokainak ahhoz, hogy 35 perc alatt játszmaelőnybe kerüljenek. A második felvonásban egy-egy brékkel jutottak el a felek 5:5-ig, amikor Siniakova "semmire" elbukta az adogatását, majd Mladenovic kiszerválta az 1 óra 24 perces döntőt.

A világbajnok duó a trófea mellé 500 ezer dollárt (144,5 millió forint) kapott, míg a vesztesek 260 ezerrel vigasztalódhattak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.