Megdőlt a félmaratoni világcsúcs

sport
2018 október 28., 10:41
Abraham Kiptum ezen az archív felvételen a lagosi maratoni futóverseny fáradalmait próbálja gyorsan kiheverni a célban.
photo_camera Abraham Kiptum ezen az archív felvételen a lagosi maratoni futóverseny fáradalmait próbálja gyorsan kiheverni a célban. Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Öt másodperccel megjavította a félmaratoni futás világrekordját a kenyai Abraham Kiptum. Valenciában, ahol Kiptum most 58:18 perc alatt futotta le a 21,1 kilométeres távot, ideális körülmények uralkodtak: a 11 fokban nem melegedtek túl a futók, akiket az enyhe szél sem hátráltatott.

A félmaratoni csúcsot 2010 óta az eritreai Zersenay Tadese tartotta 58:23 perccel. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.