Micsoda fényár, jó reggelt!

ÉLET
2018 október 28., 5:56
comments 315

Végre eljött ez a pillanat is, amikor reggel hétkor nem kell már tök sötétben botladozni: október utolsó hétvégéjén átállítottuk az órákat a téli időszámításra.

Az óraátállítást 1980-ban vezették be Európában, abból kiindulva, hogy így spórolhatunk a világításon. A MAVIR Zrt. becslése szerint azóta Magyarország ötheti átlagfogyasztást spórolt a világításon. Az átállás gazdasági haszna ugyanakkor vitatott, mert vannak költségvonzatai a menetrendi változásoknak, illetve az így okozott jetlagnek is.

Az EU épp ezért fontolgatja a nyári időszámítás eltörlését. A magyar kormány ellenzi ezt, bár azt nem részletezték, hogy miért. Talán ők is úgy gondolják, mint tízéves amerikai csereöcsém gondolta 1996-ban, hogy nyáron az óraátállítás miatt süt többet a nap.

Az óraátállítás érintette pár vonat menetrendjét, de annak már több órája, úgyhogy hagyjuk is. Inkább élvezzük, hogy nem félhomályban kell olvasni már ezeket a sorokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt