Micsoda fényár, jó reggelt!

Végre eljött ez a pillanat is, amikor reggel hétkor nem kell már tök sötétben botladozni: október utolsó hétvégéjén átállítottuk az órákat a téli időszámításra.

Az óraátállítást 1980-ban vezették be Európában, abból kiindulva, hogy így spórolhatunk a világításon. A MAVIR Zrt. becslése szerint azóta Magyarország ötheti átlagfogyasztást spórolt a világításon. Az átállás gazdasági haszna ugyanakkor vitatott, mert vannak költségvonzatai a menetrendi változásoknak, illetve az így okozott jetlagnek is.

Az EU épp ezért fontolgatja a nyári időszámítás eltörlését. A magyar kormány ellenzi ezt, bár azt nem részletezték, hogy miért. Talán ők is úgy gondolják, mint tízéves amerikai csereöcsém gondolta 1996-ban, hogy nyáron az óraátállítás miatt süt többet a nap.

Az óraátállítás érintette pár vonat menetrendjét, de annak már több órája, úgyhogy hagyjuk is. Inkább élvezzük, hogy nem félhomályban kell olvasni már ezeket a sorokat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.