495 millióból újul meg a János kórház

2018 október 29., hétfő 12:08
263

Ápolási és rehabilitációs részlege is lesz a budai Szent János Kórháznak, aminek felújítására 495 millió forintot különít el a kormány - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón, a Hegyvidék Kulturális Központban, ahol felvonult a komplett budai Fidesz. 

Varga Mihály pénzügyminiszter (b2), Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j), valamint Láng Zsolt II. (b) és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a Szent János Kórház súlyponti kórházzá alakításáról tartott sajtótájékoztatón a Hegyvidéki Kulturális Szalonban Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A miniszter az MTI szerint arról beszélt, hogy „legoptimálisabb tervek szerint még ebben a ciklusban befejeződnek a munkák”, az átalakítással és felújítással pedig a három másik centrumkórház mellett a János kórház is súlyponti intézmény lesz, és képessé válik területi és agglomerációból érkező betegek ellátására is.  

A tájékoztatón jelen volt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki nem felejtette elmondani, hogy az elmúlt évek gazdasági növekedésével válnak lehetővé „jelentős mértékű egészségügyi fejlesztések”, és rögtön a szocialista kormányokkal hasonlította össze a Fidesz-kabinet erőfeszítéseit, hiszen már 77 kórházat újítottak fel, orvostechnikai fejlesztésekre adnak pénzt, sőt kórházi ágyakat is cserének. 

Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy a kormány döntése értelmében a SOTE-nak el kell hagynia a Kútvölgyi-tömböt, és át kell adnia a János Kórház újjáépítésének céljaira.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere is jelen volt, és ő végre kimondta, amit mindenki érzett már legbelül, azaz hogy a 120 éve megnyílt kórház „így nem maradhat". 

A Szent János Kórházban évente 40 ezer fekvő- és 400 ezer járóbeteget látnak el, évente 900 ezer orvos-beteg találkozás történik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt