Az ökölvívó szövetség eljárást indít a 840 milliós ifjúsági vébé miatt

sport
2018 október 29., 17:35
comments 147

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) eljárást indít az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt. Arról már korábban, az elnökség pénteki ülésén döntöttek, hogy megvonják Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendeltek el.

A MÖSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy 

„az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket”.

A MÖSZ vezetősége felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja.

Orbán Viktor miniszterelnök és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSz) elnöke találkozója az Országházban 2017. október 5-én. A megbeszélésen Erdei Zsolt bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSz) elnöke találkozója az Országházban 2017. október 5-én. A megbeszélésen Erdei Zsolt bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely/MTI/MTVA

Az ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt a női válogatott világbajnoki részvétele is veszélybe került. Korábban Győr felajánlotta Erdeiéknek, hogy  a város támogatásként ingyen adna helyet a rendezvénynek, de amikor a város vezetése jelezte, hogy szeretnének benne lenni a szervezésben, a tárgyalások elakadtak. A 24.hu korábban arról írt, hogy a Duna Aréna ötlete attól a Balogh Sándortól származott, aki amellett, hogy az ökölvívó-szövetség elnökségi tagja, egyben a Duna Aréna  üzemeltetéséért és hasznosításáért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Erdei a túlköltekezésre elég hajmeresztő kifogásokat hozott fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.