Megerősítették: a Leicester City tulajdonosa és további négy ember is meghalt a szombati helikopterbalesetben

külföld
2018 október 29., 07:49
comments 79
A baleset helyszíne a Leicester City stadiojának parkolójában
photo_camera A baleset helyszíne a Leicester City stadiojának parkolójában Fotó: BEN STANSALL/AFP

A Leicester City hétfő reggel hivatalosan is megerősítette, hogy a szombati helikopterbalesetben meghalt a klub tulajdonosa, a thai üzletember Vichai Srivaddhanaprabha. 

A West Ham elleni hazai mérkőzés után egy órával, 20.30-kor történt a baleset: a tulajdonosa helikoptere, fedélzetén öt emberrel, néhány perccel felszállás után a stadion parkolójába csapódott és kigyulladt. A közlemény szerint a gép öt utasa mind életét vesztette. Korábban az terjedt a sajtóban, hogy a tulajdonos lánya is a gépen volt, de ezt a BBC által idézett rendőrségi közlemény cáfolja: abban az áll, hogy a feniteken túl a pilóta és segédje volt a helikopteren.

A brit közszolgálat kitér rá, hogy több mint húsz éve aktív, tapasztalt pilóta ült a gépen a kormány mögött. A baleset okai egyelőre tisztázatlanok, szombat este szemtanúk arról számoltak be, hogy a propeller váratlanul megállt, és a gép spirál alakban zuhanni kezdett a föld felé. 

Vichai Srivaddhanaprabha a leicesteri lelátón
photo_camera Vichai Srivaddhanaprabha a leicesteri lelátón Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A thai milliárdos Vichai Srivaddhanaprabha, a King Power Duty Free-bolthálózat tulajdonosa 2010-ben vette meg a Premier League-klubot 39 millió fontért. Irányítása alatt, története során először, 2016-ban a klub megnyerte az angol bajnokságot. Kifejezetten közvetlen kapcsolatot ápolt a klub szurkolóival. A stadion előtt már vasárnap több ezer emléktárgyat és sálat helyeztek el a szurkolók. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.