Ronaldo: Pérez elnök miatt hagytam el a Realt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Cristiano Ronaldo üdvözli rajongóit egy pekingi promóciós rendezvényen 2018 július 20-án, már a Juventus játékosakéntFotó: XINHUA/XINHUA

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo először beszélt arról, miért hagyta el a nyáron kilenc év után a Real Madridot, hogy 33 évesen, 105 millió euróért cserébe az olasz Juventushoz igazoljon. 

A portugál játékos, aki 15 kupát, köztük 4 Bajnokok Ligáját nyert a Madriddal és minden idők legeredményesebb Real-játékosa lett, a France Football magazinnak adott interjújában azt mondta, a távozásának fő oka az volt, hogy azt érezte, a klub és főleg annak elnöke, Florentino Pérez már bem tartják pótolhatatlannak. 

Ronaldo úgy fogalmazott, hogy csak az első 4-5 évben érezte igazán, hogy minden áron ragaszkodnak hozzá, később kevésbé,  és az utolsó évben vált ez egyértelművé számára. Elismerte, hogy maga kérte a klubot hogy engedje el, de ez már inkább a következménye volt annak, hogy Pérez nem tartotta elengedhetetlennek őt. A Juventusnál ezzel szemben azt érezte, nagyon akarják az érkezését, mindent megtettek érte. 

„Nem a pénzről szólt a döntés. Ha arról szólt volna, ötször ennyit kereshetnék Kínában. Nem kerestem kevesebbet Madridban mint most, sőt” 

- mondta a francia lapnak Ronaldo, aki a hírek szerint évi 30 millió eurós bérért írt alá három évre. 

Az interjúban Ronaldo természetesen elmondja, hogy idén is megérdemelné az aranylabdát, és röviden válaszol egy kérdésre az őt ért nemi erőszak-váddal kapcsolatban is. (A Las Vegas-i rendőrség nyomozást folytat, miután a 34 éves Kathryn Mayorga és a Spiegel magazin dokumentumok alapján azt állítja: a játékos 375 ezer eurót fizetett a nőnek annak titokban tartásáért, hogy 2009-ben egy szállodai szobában megerőszakolta őt.)

Azt üggyel kapcsolatban azt mondja, az mélyen és súlyosan érinti a magánéletét, barátnőjét, családját, négy gyermekét, és természetesen a jóhírnevét is, de biztos benne, hogy az igazság utat fog törni ebben az ügyben, és az őt támadók is igazat adnak majd neki. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.