Ronaldo: Pérez elnök miatt hagytam el a Realt

futball
2018 október 29., 13:40
comments 76
Cristiano Ronaldo üdvözli rajongóit egy pekingi promóciós rendezvényen 2018 július 20-án, már a Juventus játékosaként
photo_camera Cristiano Ronaldo üdvözli rajongóit egy pekingi promóciós rendezvényen 2018 július 20-án, már a Juventus játékosaként Fotó: XINHUA/XINHUA

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo először beszélt arról, miért hagyta el a nyáron kilenc év után a Real Madridot, hogy 33 évesen, 105 millió euróért cserébe az olasz Juventushoz igazoljon. 

A portugál játékos, aki 15 kupát, köztük 4 Bajnokok Ligáját nyert a Madriddal és minden idők legeredményesebb Real-játékosa lett, a France Football magazinnak adott interjújában azt mondta, a távozásának fő oka az volt, hogy azt érezte, a klub és főleg annak elnöke, Florentino Pérez már bem tartják pótolhatatlannak. 

Ronaldo úgy fogalmazott, hogy csak az első 4-5 évben érezte igazán, hogy minden áron ragaszkodnak hozzá, később kevésbé,  és az utolsó évben vált ez egyértelművé számára. Elismerte, hogy maga kérte a klubot hogy engedje el, de ez már inkább a következménye volt annak, hogy Pérez nem tartotta elengedhetetlennek őt. A Juventusnál ezzel szemben azt érezte, nagyon akarják az érkezését, mindent megtettek érte. 

„Nem a pénzről szólt a döntés. Ha arról szólt volna, ötször ennyit kereshetnék Kínában. Nem kerestem kevesebbet Madridban mint most, sőt” 

- mondta a francia lapnak Ronaldo, aki a hírek szerint évi 30 millió eurós bérért írt alá három évre. 

Az interjúban Ronaldo természetesen elmondja, hogy idén is megérdemelné az aranylabdát, és röviden válaszol egy kérdésre az őt ért nemi erőszak-váddal kapcsolatban is. (A Las Vegas-i rendőrség nyomozást folytat, miután a 34 éves Kathryn Mayorga és a Spiegel magazin dokumentumok alapján azt állítja: a játékos 375 ezer eurót fizetett a nőnek annak titokban tartásáért, hogy 2009-ben egy szállodai szobában megerőszakolta őt.)

Azt üggyel kapcsolatban azt mondja, az mélyen és súlyosan érinti a magánéletét, barátnőjét, családját, négy gyermekét, és természetesen a jóhírnevét is, de biztos benne, hogy az igazság utat fog törni ebben az ügyben, és az őt támadók is igazat adnak majd neki. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.