A Fidesz 18. alkalommal szavazta le az ügynökakták nyilvánosságra hozását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az LMP egyik legrégebbi hagyománya, hogy rendszeresen benyújtanak egy törvényjavaslatot az ügynökakták nyilvánossá tételéről, valamint az állampárti vezetők egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról, amit a fideszes többség rendszeresen leszavaz.

Kedden az LMP 18. alkalommal nyújtotta be a javaslatot, amit a kormánypárti többség persze megint leszavazott. A Fidesz és a KDNP képviselői, valamint Ritter Imre nemzetiségi képviselő mellett most 

nemmel szavazott az MSZP két politikusa, Molnár Gyula és Gurmai Zita is.

Így a javaslat 53 igen és 112 nem mellett megint elbukott.

Az LMP erről kiadott közleménye szerint  a Fidesz-KDNP többsége láthatóan foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit.  A kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket. Szerintük egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.