A Fidesz 18. alkalommal szavazta le az ügynökakták nyilvánosságra hozását

Az LMP egyik legrégebbi hagyománya, hogy rendszeresen benyújtanak egy törvényjavaslatot az ügynökakták nyilvánossá tételéről, valamint az állampárti vezetők egyes közhivatalok viseléséből való kizárásáról, amit a fideszes többség rendszeresen leszavaz.

Kedden az LMP 18. alkalommal nyújtotta be a javaslatot, amit a kormánypárti többség persze megint leszavazott. A Fidesz és a KDNP képviselői, valamint Ritter Imre nemzetiségi képviselő mellett most 

nemmel szavazott az MSZP két politikusa, Molnár Gyula és Gurmai Zita is.

Így a javaslat 53 igen és 112 nem mellett megint elbukott.

Az LMP erről kiadott közleménye szerint  a Fidesz-KDNP többsége láthatóan foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit.  A kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket. Szerintük egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.