Háromszázan keresik a tengerbe zuhant Boeinget Jakarta mellett

A beszámolók szerint közel háromszázan, köztük több tucat búvár kutat a tengerbe veszett Boeing utasszállító után az indonéz partoknál. A vadonatúj, alig két hónapja üzembe helyezett Boeing 737-MAX hétfőn indult Jakartából a Szumátra mellett fekvő Bangka szigetére 188 emberrel a fedélzetén. Nem sokkal a felszállás után viszont megszakadt a géppel a kapcsolat, a tengerbe zuhant. A Lion Air járatának kapitánya a hírek szerint a levegőbe emelkedés után azonnal engedélyt kért, hogy visszatérhessen a jakartai reptérre egy műszaki meghibásodás miatt, de mielőtt ez megtörténhetett volna, megszakadt vele a rádiós kapcsolat, és az óceánba zuhant. 

Fotó: HANDOUT/AFP

A kutatómentők eddig több zsáknyi személyes tárgyat és emberi maradványt emeltek ki a vízből, ezeket elszállították Jakartába orvosszakértői vizsgálatra és azonosításra. A gép törzsét és két feketedobozát még keresik. A hivatalos utaslista szerint a repülőn 178 felnőtt utas, egy gyerek és két csecsemő utazott, valamint a nyolctagú személyzet. Az utasok között volt az indonéz pénzügyminisztérium húsz alkalmazottja, valamint Andrea Manfredi egykori olasz pályakerékpáros. (MTI/Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.