Megfertőzte a kormányzati hálózatot az amerikai geológus, aki a munkahelyi laptopján nézett pornót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár a vizsgálati anyag nem nevezte meg USA földtani hivatalának (USGS) gyanúba keveredett alkalmazott nevét, de a történtek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Randy Marsh nem csak a South Parkban létezik. 

Randy Marsh

A vizsgálat megállapította, hogy az alkalmazott olyan pornóoldalakat nézegetett a kormányzati hálózaton, amik tele voltak malware-ekkel, vagyis rosszindulatú szoftverekkel. Miután végignézték az alkalmazott böngészési naplóját, kiderült, hogy 9000 különböző pornóoldalt nézett végig, amik közül sok tartalmazott rosszindulatú szoftvereket, ráadásul egy részüket Oroszországból működtették. A programok először a pornót néző alkalmazott gépét fertőzték meg, majd a földtani hivatal egész hálózatát.

Ráadásul a pornóoldalakon szereplő képeket még egy nem engedélyezett USB-eszközre is lementette, amik aztán a  malware-ekkel együtt átkerültek az androidos telefonjára, ami szintén összeköttetésben volt a kormányzati gépekkel. 

A jelentés végül azt javasolta a földtani hivatalnak, hogy szigorítsanak a tiltott oldalakról vezetett feketelistájukon, és rendszeresen ellenőrizzék, milyen oldalakat nézegetnek az alkalmazottaik. És azt se engedjék, hogy ellenőrizetlen USB-eszközöket csatlakoztassanak a kormányzati gépekre. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.