Megfertőzte a kormányzati hálózatot az amerikai geológus, aki a munkahelyi laptopján nézett pornót

Bár a vizsgálati anyag nem nevezte meg USA földtani hivatalának (USGS) gyanúba keveredett alkalmazott nevét, de a történtek alapján nagyon úgy tűnik, hogy Randy Marsh nem csak a South Parkban létezik. 

Randy Marsh

A vizsgálat megállapította, hogy az alkalmazott olyan pornóoldalakat nézegetett a kormányzati hálózaton, amik tele voltak malware-ekkel, vagyis rosszindulatú szoftverekkel. Miután végignézték az alkalmazott böngészési naplóját, kiderült, hogy 9000 különböző pornóoldalt nézett végig, amik közül sok tartalmazott rosszindulatú szoftvereket, ráadásul egy részüket Oroszországból működtették. A programok először a pornót néző alkalmazott gépét fertőzték meg, majd a földtani hivatal egész hálózatát.

Ráadásul a pornóoldalakon szereplő képeket még egy nem engedélyezett USB-eszközre is lementette, amik aztán a  malware-ekkel együtt átkerültek az androidos telefonjára, ami szintén összeköttetésben volt a kormányzati gépekkel. 

A jelentés végül azt javasolta a földtani hivatalnak, hogy szigorítsanak a tiltott oldalakról vezetett feketelistájukon, és rendszeresen ellenőrizzék, milyen oldalakat nézegetnek az alkalmazottaik. És azt se engedjék, hogy ellenőrizetlen USB-eszközöket csatlakoztassanak a kormányzati gépekre. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.