Orbán szerint "majd ha eljön az ideje," akkor aláírják a megállapodást a CEU-val

POLITIKA
2018 október 30., 06:14
comments 192

Az atv.hu kapta el a miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, megkérdezték tőle: mégis mikor írja alá a kormány a CEU budapesti működését biztosító megállapodást New York-állammal.

"Majd ha eljön az ideje,"

válaszolta Orbán Viktor. Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta még, hogy szerinte a CEU miatt nem romolhat meg a magyar-amerikai kapcsolat, mert azok kiválóak, és azok is maradnak.

A CEU rektora, Michael Ignatieff múlt szerdán közölte: ha december elsejéig nem írja alá a kormány a megállapodást New York állammal, akkor az amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől már Bécsben fognak tanulni, azaz a CEU költözik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.