Orbán szerint "majd ha eljön az ideje," akkor aláírják a megállapodást a CEU-val

Az atv.hu kapta el a miniszterelnököt hétfőn a parlamentben, megkérdezték tőle: mégis mikor írja alá a kormány a CEU budapesti működését biztosító megállapodást New York-állammal. 

"Majd ha eljön az ideje,"

válaszolta Orbán Viktor. Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta még, hogy szerinte a CEU miatt nem romolhat meg a magyar-amerikai kapcsolat, mert azok kiválóak, és azok is maradnak. 

A CEU rektora, Michael Ignatieff múlt szerdán közölte: ha december elsejéig nem írja alá a kormány a megállapodást New York állammal, akkor az amerikai akkreditációjú mester és doktori programjaira jelentkező új évfolyam hallgatói a 2019-20-as tanévtől már Bécsben fognak tanulni, azaz a CEU költözik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.