A Belügyminisztérium államtitkára szerint a szemétszállítást leállító cég "politikai játszmát folytat a kormány ellen"

'Az ellenzéki vezetésű önkormányzati társulás által működtetett hulladékkezelő cég politikai játszmát folytat a kormány ellen, a célja pedig a botránykeltés," mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a KarcFM-nek adott interjújában. Pogácsás Tibor szerint "ezt támasztja alá szerinte azt is, hogy nem volt hajlandó önként átadni a katasztrófavédelemnek a feladat ellátásához szükséges dokumentumokat" a 116 települést kiszolgáló Zöld Híd Nonprofit Kft. Az államtitkár kijelentette:

"véget ért az az időszak, amikor a közszolgáltató cégek felsrófolhatják az árakat. A rezsicsökkentés következtében jelenleg korrekt árakon dolgoznak a hulladékkezelő cégek, és a lakossági befizetések fedezik a szolgáltatásokat."

Szerinte a Zöld Híd Kft. nem volt hajlandó átszervezni a saját szervezetét a hatékonyabb gazdálkodás érdekében.

A Zöld Híd vezetője, Gyenes Szilárd korábban azt mondta, hogy számításai szerint  havonta körülbelül 130 millió forinttal kapnak kevesebbet, mint kellene. Az alulfinanszírozottság miatt felélték tartalékaikat, ezért állították le a szolgáltatásaikat. Mielőtt ez megtörtént volna, többször is segítséget kértek a Kukaholdingtól, de az nem is reagált a megkeresésre,

még csak elutasító visszajelzést sem kaptak.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.