Ipari kémkedéssel vádoltak meg nyolc kínait az USA-ban

2018 október 31., szerda 7:30
18

A kínai hírszerzés két ügynöke és hat hacker ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban, derült ki Los Angelesben kedden nyilvánosságra hozott bírósági iratokból. A titkosítás alól feloldott vádirat szerint a nyolc kínai 2010-15 között dolgozott a turbofan sugárhajtóműtechnológia megszerzésén.

A hackerek spearphishinggel próbáltak hozzáférést szerezni egy francia repülési vállalat rendszereihez, hogy megszerezzék az ott egy amerikai cég számára fejlesztett, új típusú sugárhajtómű adatait. Akkoriban a kínai állami repülőfejlesztő cég hasonló hajtómű építésén dolgozott.

Adam Braverman szövetségi ügyész szerint az eset újabb példája annak, amikor a kínai államvédelmi minisztérium kémei gazdasági haszonszerzés céljából kémkednek. "Célzott törekvésük, hogy inkább ellopják, mint megvásárolják a technológiát, minden olyan vállalatot fel kell háborítson, ami tehetséget, energiát és részvényesei pénzét fekteti termékfejlesztésbe" - mondta. (via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt