Kétezer elektromos autó eladását remélik az állami támogatástól

Újraindította a kormány az elektromosautó-vásárlási programot, melynek részeként akár másfél millió forintos állami támogatást is kaphatnak az autóvásárláshoz az elektromos járművet választók. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor szerint a támogatásokkal jövőre kb. kétezer új elektromos autót állíthatnak forgalomba - ez a 2017-ben várhatóan 15 százalékkal bővülő újautópiac 1,5 százaléka.

Gablini szerint az elektromosautó-vásárláshoz adott állami támogatás mértéke európai szinten is "megállja a helyét". Ugyanakkor szerinte az elektromos mobilitás erősödését inkább szolgálná, ha a töltőhálózatot fejlesztenék, mert az Magyarországon "meglehetősen hiányos". (Világgazdaság via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.