Kétezer elektromos autó eladását remélik az állami támogatástól

Újraindította a kormány az elektromosautó-vásárlási programot, melynek részeként akár másfél millió forintos állami támogatást is kaphatnak az autóvásárláshoz az elektromos járművet választók. A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, Gablini Gábor szerint a támogatásokkal jövőre kb. kétezer új elektromos autót állíthatnak forgalomba - ez a 2017-ben várhatóan 15 százalékkal bővülő újautópiac 1,5 százaléka.

Gablini szerint az elektromosautó-vásárláshoz adott állami támogatás mértéke európai szinten is "megállja a helyét". Ugyanakkor szerinte az elektromos mobilitás erősödését inkább szolgálná, ha a töltőhálózatot fejlesztenék, mert az Magyarországon "meglehetősen hiányos". (Világgazdaság via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.