Szabó Szabolcs: „Ezt a szerződést nem engedi aláírni Orbán a CEU ügyében”

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Szabó Szabolcs a Közös Ország Mozgalom márciusi lakossági fórumánFotó: Halász Júlia

Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő a Facebookon közölt egy képet egy szerződés április 18-i tervezetéről, mondván: „Ezt a szerződést nem engedi aláírni Orbán a CEU ügyében.” Azt írja:

„A kormány képviselői kilenc tárgyalási forduló során alakították ki ezt a szöveget a New York állam és Magyarország közötti megállapodásról, mely lehetővé tenné a CEU hosszú távú működését. Teljesen egyértelmű tehát, hogy a megállapodás szövegét letárgyalták, az a magyar fél igényei szerint alakult. Én úgy tudom, hogy Altusz már tavasszal azt ígérte, hogy a kormány alá is fogja írni. New York állam Oktatási Hivatala igazolta is, hogy a CEU oktatási tevékenységet folytat az USA-ban. Vagyis a CEU minden feltételnek megfelel, a magyar kormány pedig letárgyalt minden részletet. Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t.”

Fotó: Szabó Szabolcs/Facebook

Palkovics László innovációs miniszter épp a napokban arról magyarázott a 168 Órának, hogy:

  • az Oktatási Hivatal fogja eldönteni, hogy a CEU megfelel-e a feltételeknek, így folytathatja-e működését Magyarországon,
  • de ezt nem vizsgálja, mert a CEU nem nyújtotta be a szükséges dokumentumokat,
  • mármint azt az államközi szerződést, amit a magyar kormány nem hajlandó aláírni New York állammal,
  • így a CEU nem működhet Magyarországon,
  • de Palkovics szerint ez sem igaz, mert igenis működik, és nincs is CEU-ügy.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.