A reptéri busz vezetője szúrta ki, hogy tökrészeg a japán pilóta

külföld
2018 november 01., 21:43
comments 196

A Japan Airlines egyik pilótája megbukott az alkoholteszten, közvetlenül azelőtt, hogy a járata elindult volna Londonból Tokióba.

A 42 éves Katsutoshi Jitsukawa szervezetében a megengedettnél 10-szer több alkoholt találtak. Az alkoholfogyasztást a pilóta is beismerte, azt mondta, két üveg bort és egy korsó sört ivott meg előző eset.

A repülégépet viszont elvezette volna, a legénységet szállító busz sofőrje szúrta ki, hogy valami nincs rendben, ugyanis alkoholszag volt a levegőben, hívta is a rendőröket.

A JL44 számú járat alig 50 perccel később indult volna Tokióba. Jitsukawa a szondáztatás értékei szerint autót sem vezethetett volna, nem hogy repülőt. A pilótát csütörtökön bíróság elé állították, november végén hozhatnak ítéletet az ügyében. A légitársaság bocsánatot kért az eset miatt, és megígérték, hogy meg fogják előzni a hasonló, jövőbeli incidenseket. A járatot végül a maradék két pilóta vitte haza, egyórás késéssel. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.