Egy utassal veszekedett a buszsofőr, mikor a Jangcébe hajtott egy 50 méter magas hídról

külföld
2018 november 02., 07:13
comments 118

Legalább 13 ember meghalt, mikor néhány nappal ezelőtt a kínai Csungkingban egy busz a Jangce folyóba hajtott egy 50 méter magas hídról. A folyó nagyon mély ezen a részen, a busz roncsait is 71 méteres mélységből húzták ki szerdán éjjel. A 8 milliós város rengeteg hajót vetett be a mentéshez, a baleset, ami egy jól karbantartott és alacsony forgalmú hídon történt, egész Kínát sokkolta.

A híd, ahonnan lezuhant a busz.
photo_camera A híd, ahonnan lezuhant a busz. Fotó: Cao feng/Imaginechina

Most nyilvánosságra került a busz biztonsági kamerájának felvétele, amin látszik, hogy közvetlenül a baleset előtt a hídon nagyobb sebességgel haladó busz sofőrje az egyik utassal veszekedett. Az utas, egy 48 éves nő, azt sérelmezte, hogy a vezető nem állt meg annál a megállónál, ahol ő le akart szállni, ezért a telefonjával megütötte a sofőrt.

Szemtanúk szerint a busz ekkor tért át a szembejövő sávba, majd zuhant a folyóba. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.