Calvin Klein parfümmel tőrbe csaltak, majd levadásztak egy emberevő tigrist Indiában

Indiai vadászok péntek este agyonlőtték azt a hatéves nőstény tigrist, amely már évek óta rettegésben tartotta a nyugati Mahárástra tartomány lakóit. Aktivisták ugyan kampányoltak érte, hogy az állatot ne öljék meg, de az indiai Legfelsőbb Bíróság gyakorlatilag engedélyt adott kilövésére, ha szükségessé válik.

A T-1-esnek elkeresztelt állat 2016 óta 10 embert ölt meg – volt, amelyik áldozatából evett is -, majd idén augusztusban a két kilenchónapos kölykével együtt további három embert marcangolt halálra. A környékbeli farmerek féltek az állattól, sötétedés előtt haza kellett térniük a földjeikről, illetve csak nagyobb csoportokban mozoghattak.

Az állat utáni hajsza során csapdák és kamerák tucatjait helyezték ki, kecske és lóhúst is használtak csaliként, fegyveresek járőrök pedig éjjel-nappal lestek a tigrisre. Úgy tűnik azonban, hogy végül egy teljesen szokatlan módszer csalogatta elő a tigrist a dzsungelből:

végső megoldásként a vadőrök Calvin Klein parfümöket rendeltek, amelyek egy olyan anyagot tartalmaznak, amely felkelti a nagymacskák figyelmét.

Végül egy fegyveresekből álló járőrosztag egyszerűen megvárta az út szélén a tigrist ott, ahol a falusiak már többször is látták. Először kábítólövedéket lőttek ki rá, a tigris erre megrohanta az autót, mire a fegyveresek leterítették.

Fotó: HANDOUT/AFP

Az mondjuk tanulságos, hogy az állat úgy kerülhetett először kapcsolatba az emberekkel, hogy a farmerek egyszerűen behajtották az állataikat az erdőbe legelni, ahol élt. Azért, mert a lakóhelyeik környékén már kevés az élelem az állatoknak.
Indiában több mint 2200 nagymacska él, ez a világ tigrisállományának közel 60 százaléka.  Mahárástra tartományban közel 200 tigris él, viszont csak a harmaduk rezervátumok területén, a többi állat pedig ott, ahol tud. A T-1-es például nem messze  a mezőgazdasági területektől, egy erdőben húzta meg magát. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.