Papp Lajos szívsebész felavatta Wass Albert szobrát Aszódon

Papp Lajos szívsebészprofesszor (j) leleplezi Wass Albert mellszobrát Aszódon 2018. november 3-án, az erdélyi magyar író és költő születése 110. évfordulójának évében. Balra Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Születésének 110. évfordulója alkalmából felavatták Wass Albert erdélyi születésű író mellszobrát szombaton a Pest megyei Aszódon.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az ünnepségen az író munkásságát méltatva kiemelte: műveinek többsége a feltétel nélküli hazaszeretetről szól. Wass Albert az amerikai számkivetettségben is rendíthetetlenül igazi patrióta volt, és a távolból is küzdött a ceausescui elnyomó hatalom ellen, ezért több alkalommal merényletet is megkíséreltek ellene – mondta.

A mellszobor Babusa János szobrászművész alkotása. Millisits Máté művészettörténész Wass Albert Üzenet haza című versének refrénjére („a kő marad”) utalva azt mondta: a sziklaformájú kőtömbön álló kőszobor az író állhatatosságát szimbolizálja. Azt mondta, vannak, akik megkérdőjelezik Wass Albert írói értékeit, de mivel sokan olvassák a műveit, az egyik legnépszerűbb íróként tartják számon.

Wass Albert leleplezett mellszobra Aszódon 2018. november 3-án, az erdélyi magyar író és költő születése 110. évfordulójának évében.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Wass Albertnek eddig kb. 230 helyen állítottak szobrot vagy domborművet. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.