Papp Lajos szívsebész felavatta Wass Albert szobrát Aszódon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Papp Lajos szívsebészprofesszor (j) leleplezi Wass Albert mellszobrát Aszódon 2018. november 3-án, az erdélyi magyar író és költő születése 110. évfordulójának évében. Balra Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Születésének 110. évfordulója alkalmából felavatták Wass Albert erdélyi születésű író mellszobrát szombaton a Pest megyei Aszódon.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az ünnepségen az író munkásságát méltatva kiemelte: műveinek többsége a feltétel nélküli hazaszeretetről szól. Wass Albert az amerikai számkivetettségben is rendíthetetlenül igazi patrióta volt, és a távolból is küzdött a ceausescui elnyomó hatalom ellen, ezért több alkalommal merényletet is megkíséreltek ellene – mondta.

A mellszobor Babusa János szobrászművész alkotása. Millisits Máté művészettörténész Wass Albert Üzenet haza című versének refrénjére („a kő marad”) utalva azt mondta: a sziklaformájú kőtömbön álló kőszobor az író állhatatosságát szimbolizálja. Azt mondta, vannak, akik megkérdőjelezik Wass Albert írói értékeit, de mivel sokan olvassák a műveit, az egyik legnépszerűbb íróként tartják számon.

Wass Albert leleplezett mellszobra Aszódon 2018. november 3-án, az erdélyi magyar író és költő születése 110. évfordulójának évében.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Wass Albertnek eddig kb. 230 helyen állítottak szobrot vagy domborművet. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.