David Attenborough szerint unalmas, ha mindig csak a világvégével riogatunk

2018 november 4., vasárnap 7:23
194

A 92 éves tévés a Dynasties című sorozatának indítása előtt beszélt arról, hogy már mindenhol nyilvánvaló, milyen hatásai vannak az élőhelyek visszaszorulásának, a klímaváltozásnak és a károsanyag-kibocsátásnak, de kontraproduktív lehet, ha állandóan csak a vészharangokat kongatjuk.

David Attenborough Fotó: Jenny Goodall/AP

"Megvannak a problémáink. Minden alkalommal, amikor előkerülnek a veszélyeztetett állatok képei, elmondjuk, hogy emlékszel, veszélyben vannak. De hányszor lehet ezt elmondani anélkül, hogy unalmassá válna? Lehetetlen lenne ezt kihagyni, de ugyanakkor azt hiszem, megvan a felelősségünk, hogy olyan programokat csináljunk, amelyek a többi szempontot is megmutatják, nem csak ezt az egyet"- mondta Attenborough az Observernek. 

Attenborough sorozata öt részből áll majd. Az első négyben az oroszlánok, a csimpánzok, az afrikai vadkutyák és a tigrisek küzdelmeit mutatja be, az utolsó epizód pedig a császárpingvinekről szól, amiknél a rivalizálás helyett inkább az együttműködés biztosítja a túlélést. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt