David Attenborough szerint unalmas, ha mindig csak a világvégével riogatunk

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A 92 éves tévés a Dynasties című sorozatának indítása előtt beszélt arról, hogy már mindenhol nyilvánvaló, milyen hatásai vannak az élőhelyek visszaszorulásának, a klímaváltozásnak és a károsanyag-kibocsátásnak, de kontraproduktív lehet, ha állandóan csak a vészharangokat kongatjuk.

David AttenboroughFotó: Jenny Goodall/AP

"Megvannak a problémáink. Minden alkalommal, amikor előkerülnek a veszélyeztetett állatok képei, elmondjuk, hogy emlékszel, veszélyben vannak. De hányszor lehet ezt elmondani anélkül, hogy unalmassá válna? Lehetetlen lenne ezt kihagyni, de ugyanakkor azt hiszem, megvan a felelősségünk, hogy olyan programokat csináljunk, amelyek a többi szempontot is megmutatják, nem csak ezt az egyet"- mondta Attenborough az Observernek. 

Attenborough sorozata öt részből áll majd. Az első négyben az oroszlánok, a csimpánzok, az afrikai vadkutyák és a tigrisek küzdelmeit mutatja be, az utolsó epizód pedig a császárpingvinekről szól, amiknél a rivalizálás helyett inkább az együttműködés biztosítja a túlélést. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.