David Attenborough szerint unalmas, ha mindig csak a világvégével riogatunk

A 92 éves tévés a Dynasties című sorozatának indítása előtt beszélt arról, hogy már mindenhol nyilvánvaló, milyen hatásai vannak az élőhelyek visszaszorulásának, a klímaváltozásnak és a károsanyag-kibocsátásnak, de kontraproduktív lehet, ha állandóan csak a vészharangokat kongatjuk.

David AttenboroughFotó: Jenny Goodall/AP

"Megvannak a problémáink. Minden alkalommal, amikor előkerülnek a veszélyeztetett állatok képei, elmondjuk, hogy emlékszel, veszélyben vannak. De hányszor lehet ezt elmondani anélkül, hogy unalmassá válna? Lehetetlen lenne ezt kihagyni, de ugyanakkor azt hiszem, megvan a felelősségünk, hogy olyan programokat csináljunk, amelyek a többi szempontot is megmutatják, nem csak ezt az egyet"- mondta Attenborough az Observernek. 

Attenborough sorozata öt részből áll majd. Az első négyben az oroszlánok, a csimpánzok, az afrikai vadkutyák és a tigrisek küzdelmeit mutatja be, az utolsó epizód pedig a császárpingvinekről szól, amiknél a rivalizálás helyett inkább az együttműködés biztosítja a túlélést. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.