David Attenborough szerint unalmas, ha mindig csak a világvégével riogatunk

környezetvédelem
2018 november 04., 07:23
comments 186

A 92 éves tévés a Dynasties című sorozatának indítása előtt beszélt arról, hogy már mindenhol nyilvánvaló, milyen hatásai vannak az élőhelyek visszaszorulásának, a klímaváltozásnak és a károsanyag-kibocsátásnak, de kontraproduktív lehet, ha állandóan csak a vészharangokat kongatjuk.

David Attenborough
photo_camera David Attenborough Fotó: Jenny Goodall/AP

"Megvannak a problémáink. Minden alkalommal, amikor előkerülnek a veszélyeztetett állatok képei, elmondjuk, hogy emlékszel, veszélyben vannak. De hányszor lehet ezt elmondani anélkül, hogy unalmassá válna? Lehetetlen lenne ezt kihagyni, de ugyanakkor azt hiszem, megvan a felelősségünk, hogy olyan programokat csináljunk, amelyek a többi szempontot is megmutatják, nem csak ezt az egyet"- mondta Attenborough az Observernek. 

link Forrás

Attenborough sorozata öt részből áll majd. Az első négyben az oroszlánok, a csimpánzok, az afrikai vadkutyák és a tigrisek küzdelmeit mutatja be, az utolsó epizód pedig a császárpingvinekről szól, amiknél a rivalizálás helyett inkább az együttműködés biztosítja a túlélést. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.