David Attenborough szerint unalmas, ha mindig csak a világvégével riogatunk

A 92 éves tévés a Dynasties című sorozatának indítása előtt beszélt arról, hogy már mindenhol nyilvánvaló, milyen hatásai vannak az élőhelyek visszaszorulásának, a klímaváltozásnak és a károsanyag-kibocsátásnak, de kontraproduktív lehet, ha állandóan csak a vészharangokat kongatjuk.

David AttenboroughFotó: Jenny Goodall/AP

"Megvannak a problémáink. Minden alkalommal, amikor előkerülnek a veszélyeztetett állatok képei, elmondjuk, hogy emlékszel, veszélyben vannak. De hányszor lehet ezt elmondani anélkül, hogy unalmassá válna? Lehetetlen lenne ezt kihagyni, de ugyanakkor azt hiszem, megvan a felelősségünk, hogy olyan programokat csináljunk, amelyek a többi szempontot is megmutatják, nem csak ezt az egyet"- mondta Attenborough az Observernek. 

Attenborough sorozata öt részből áll majd. Az első négyben az oroszlánok, a csimpánzok, az afrikai vadkutyák és a tigrisek küzdelmeit mutatja be, az utolsó epizód pedig a császárpingvinekről szól, amiknél a rivalizálás helyett inkább az együttműködés biztosítja a túlélést. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.