Hazai földeken készült videó hozza közelebb a világvégét

mindmeghalunk
2018 november 04., 15:44

Szinte minden napra jut egy vészharangot kongató hír. Így élüket vesztik, ahogy azt a 92 éves David Attenborough állítja, és igaza van.

Pedig jó, ha szembesülünk a tényekkel, mert még a melengető rekorder meleg novemberben elhisszük, hogy mi kimaradunk. Hogy csak Olaszországot pusztítják el a viharok, csak a franciáknak jut kegyetlen havazás, és a megkergült brazil elnök nyugodtan irthatja az esőerdőket.

Mi majd jól elleszünk?

Csakhogy a negatív hatások már ott üvöltenek a magyar rögvalóban. Szó szerint a rögökben, mert ez a pokoli ősz szinte lehetetlenné tette a magágy előkészítést az őszi vetés számára.

Ahol pedig el tudtak vetni, ott a csapadékhiány miatt van ok az aggodalomra.

Mad Max világa nem a végtelen országúton garázdálkodó motoros hordákkal kezdődik, hanem a barna, halott pusztában álló földművessel, aki tanácstalanul tekint a jövőbe.

link Forrás


"Az Agrárpercek mai műsorában jöjjenek el velünk Szentesre, az Árpád Agrár Zrt.-be, ahol Kovács György vezérigazgató-helyettes mutatja be a minden idők legnagyobb aszálya által sújtott területeket, ahol sem a rozs, sem a repce nem kelt ki. De a talajállapot olyan, hogy még a többi őszi vetést sem tudják elvégezni."

A videót egy Talajmegújító gazdálkodással foglalkozó Facebook oldalon találtuk. Az eredeti bejegyzésben is akad pár érdekes gondolat, mint minden esetben, reménybeli, fenntartható megoldások most is vannak, csak az a kérdés, hogy hányan képesek azt alkalmazni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.