Újra közös hadgyakorlatot tart az USA és Dél-Korea

külföld
2018 november 04., 21:22
comments 63
Dél-Korea tengerészgyalogosai gyakorlatoznak az amerikaiakkal közös hadgyakorlaton 2017 áprilisában
photo_camera Dél-Korea tengerészgyalogosai gyakorlatoznak az amerikaiakkal közös hadgyakorlaton 2017 áprilisában Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Trump és Kim Dzsongun tavaly nyári találkozója óta az amerikai elnököt heves kritikát érték, amiért leállította a Dél-Koreával közös hadgyakorlatokat, amelyekre a félsziget biztonságának legfőbb garanciájaként tekintenek. A médiaeseménynek kétségkívül nagyszabású szingapúri találkozó után nem sok konkrét lépés történt, Észak-Korea nem is nagyon ígért semmit, de amit ígért, azt se tartotta be, ellenben Trumpnak ez az intézkedése sok fejfájást okozott.

Dél-Korea azonban most közölte, hogy hétfőn újra közös hadgyakorlatot tartanak az amerikai tengerészgyalogosokkal, még ha nem is túl nagyot. A bejelentést nem sokkal Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és észak-korei partnere, Kim Jong Csol találkozója elé időzítették. Pompeo azt mondta, szeretne valós előrelépést az atomprogram leszerelésében, illetve beszélnek majd Trump és Kim Dzsongun közeljövőben esedékes találkozójáról is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.