Újra közös hadgyakorlatot tart az USA és Dél-Korea

Dél-Korea tengerészgyalogosai gyakorlatoznak az amerikaiakkal közös hadgyakorlaton 2017 áprilisábanFotó: JUNG YEON-JE/AFP

Trump és Kim Dzsongun tavaly nyári találkozója óta az amerikai elnököt heves kritikát érték, amiért leállította a Dél-Koreával közös hadgyakorlatokat, amelyekre a félsziget biztonságának legfőbb garanciájaként tekintenek. A médiaeseménynek kétségkívül nagyszabású szingapúri találkozó után nem sok konkrét lépés történt, Észak-Korea nem is nagyon ígért semmit, de amit ígért, azt se tartotta be, ellenben Trumpnak ez az intézkedése sok fejfájást okozott.

Dél-Korea azonban most közölte, hogy hétfőn újra közös hadgyakorlatot tartanak az amerikai tengerészgyalogosokkal, még ha nem is túl nagyot. A bejelentést nem sokkal Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és észak-korei partnere,  Kim Jong Csol találkozója elé időzítették. Pompeo azt mondta, szeretne valós előrelépést az atomprogram leszerelésében, illetve beszélnek majd Trump és Kim Dzsongun közeljövőben esedékes találkozójáról is. (Reuters)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.