Az atomprogram mellett rakétaprogramját is folytatja Észak-Korea

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A műholdfelvételek alapján Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését, jelentette az észak-koreai ügyekben leginkább jártas 38North kutatóközpont. Mint írták, a felvételek alapján augusztus 3. óta nem folynak jelentős leszerelési munkálatok a telepen, a korábban leszerelt eszközöket meg nem szállították el a telepről. Pedig a telep leszerelésének megkezdése volt az egyetlen gyakorlati eredménye Kim Dzsongun és Donald Trump júniusi csúcstalálkozójának.

A 38North műholdfelvételek alapján július 24-én közölte, hogy elkezdődött a telep központi létesítményének leszerelése, elbontanak egy rakétaösszeállító, illetve egy, a hajtóművek tesztelésére használt építményt.

A Szohe "űrközpont" a legnagyobb észak-koreai rakétakísérleti telep, 2016. február 7-én innen bocsátottak fel egy - Phenjan állítása szerint - műholddal felszerelt űrhajót. A Nyugat szerint Phenjan valójában új ballisztikus interkontinentális rakétával hajtott végre kísérletet.

A Szohe telep leszerelése összhangban lenne azokkal a vállalásokkal, amelyeket Kim Dszong Un tett Donald Trump amerikai elnöknek a szingapúri találkozójuk idején. Kim akkor megerősítette, hogy támogatja "a Koreai-félsziget teljes nukleáris leszerelését". Azóta kiderült, hogy nem beszélt komolyan. Az ENSZ Nemzetközi Atomenergia-ügynökségének szerdai jelentése szerint Észak-Korea valójában folytatja atomprogramját, és ezek szerint a rakétaprogramját se adta fel. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.