Nehéz dolga lesz a fideszes polgármesterjelöltnek Ácson

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak a Komárom-Esztergom megyei Ácson, miután a roma származású, ellenzéki Lakatos Béla júliusban lemondott posztjáról. A volt polgármester a 444.hu-nak adott interjúban azt mondta, „ellenzéki polgármester ma csak úgy működhet, ha csendben van”. Lakatos 2015-ben lépett ki a Fideszből, 2018-ban pedig már momemtumosként indult - és vesztett - az országgyűlési választáson. Úgy véli, ellehetetlenítették a munkáját, pályázati pénzekkel zsarolták, a Fidesz pedig jobbágyrendszert épített ki az országban, amelyhez asszisztál a magyar közigazgatás.

Most vasárnap nem lesz túl sok választása az ácsiaknak: csupán egyetlen jelöltre szavazhatnak, a Fidesz-KDNP jelöltjére, Dr. Szentirmai Istvánra. Bemutatkozó videója szerint egyrészt azért indul a választáson, mert a Fidesz-KDNP mögötte áll, mint támogató, másrészt mert úgy véli, személye végre békét és rendet teremtene Ácson.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.