BMW-ket lízingel Kósa Lajos édesanyjának sertéstenyésztő cége

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tavaly év végén derült ki, hogy Kósa Lajos a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó 82 éves édesanyja 2015-ben megvette egy mátészalkai, sertéstenyésztéssel foglalkozó Kft. üzletrészének felét. A tulajdonrészt a család egy távoli rokonától, egy mezőgazdásztól szerezte meg a nyugdíjas asszony, dehogy miből futotta rá, nem tudni. A Méker Kft.-nek jól megy, jól mutatja ezt, hogy

három BMW-t is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től,

írja a 24.hu. A két BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autó mellett egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt is, pont olyat, amivel tavaly szeptemberben a politikus begurult a Fidesz velencei frakcióülésére. Kósa akkor megkeresésünkre azt mondta, hogy 

"egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja."

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Vagyonnyilatkozata szerint a vásárlás elmaradt, de édesanyja disznótenyésztő vállalkozása gazdagodott egy hasonló darabbal. A 24.hu szerette volna megtudni Kósa Lajostól többek közt azt is, hogy "édesanyjának miként állt rendelkezésére 45 millió forint 2015-ben?", de a Fidesz sajtóosztályától csak annyi válasz érkezett: 

A MÉKER Befektetési és Tanácsadó Kft. magánszemélyek tulajdonában álló vállalkozás, minden felvilágosításért forduljon a cég ügyvezetőjéhez. További jó munkát kívánok!

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.