BMW-ket lízingel Kósa Lajos édesanyjának sertéstenyésztő cége

2018 november 6., kedd 4:43
210

Tavaly év végén derült ki, hogy Kósa Lajos a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó 82 éves édesanyja 2015-ben megvette egy mátészalkai, sertéstenyésztéssel foglalkozó Kft. üzletrészének felét. A tulajdonrészt a család egy távoli rokonától, egy mezőgazdásztól szerezte meg a nyugdíjas asszony, dehogy miből futotta rá, nem tudni. A Méker Kft.-nek jól megy, jól mutatja ezt, hogy

három BMW-t is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től,

írja a 24.hu. A két BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autó mellett egy K1600-as típusú BMW motorkerékpárt is, pont olyat, amivel tavaly szeptemberben a politikus begurult a Fidesz velencei frakcióülésére. Kósa akkor megkeresésünkre azt mondta, hogy 

"egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja."

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Vagyonnyilatkozata szerint a vásárlás elmaradt, de édesanyja disznótenyésztő vállalkozása gazdagodott egy hasonló darabbal. A 24.hu szerette volna megtudni Kósa Lajostól többek közt azt is, hogy "édesanyjának miként állt rendelkezésére 45 millió forint 2015-ben?", de a Fidesz sajtóosztályától csak annyi válasz érkezett: 

A MÉKER Befektetési és Tanácsadó Kft. magánszemélyek tulajdonában álló vállalkozás, minden felvilágosításért forduljon a cég ügyvezetőjéhez. További jó munkát kívánok!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt