Nem ment el bírósági tárgyalására a költségvetési csalással vádolt izsáki polgármester

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A 444 írt róla még 2017 májusában, hogy Mondok József, Izsák város polgármestere saját kedvtelésére használja azt a vadászházat, amit egyébként 2015-ben a Mondok Kft. 35 millió forint uniós támogatásból építtetett (papíron) azért, hogy legyen hol megszállniuk a vadászvendégeknek. 

Mondok József, Izsák polgármestere.Fotó: Botos Tamás

Mondok maga is elismerte az N1 tévének, hogy „többnyire a házban lakik”, noha a kiírás elég világosan jelzi, hogy az épületet kizárólag fizető vendégek használhatják. 

A kormány visszakérte, Mondok pedig visszafizette a pénzt, az ügyészség viszont közokirathamisítás és csalás miatt vádat emelt a polgármester és két társa ellen. 

Az RTL keddi riportjából viszont az derül ki, hogy a másik két vádlottal - köztük a Mondok Kft. ügyvezetőjeként jelenlévő, 21 éves fiával - ellentétben Mondok polgármester úr nem jelent meg a kecskeméti járásbíróságon, hogy feleljen az ügyben.  

Mondok József fia a kecskeméti járásbíróságonFotó: RTL Klub screenshot

Az ifjabb Mondok többek közt azzal indokolta a ház használatát, hogy ezzel a polgármester és felesége megakadályozták, hogy illetéktelenek betörjenek az egyébként üresen álló házba. (RTL Klub)