Nem ment el bírósági tárgyalására a költségvetési csalással vádolt izsáki polgármester

bűnügy
2018 november 06., 18:52
comments 206

A 444 írt róla még 2017 májusában, hogy Mondok József, Izsák város polgármestere saját kedvtelésére használja azt a vadászházat, amit egyébként 2015-ben a Mondok Kft. 35 millió forint uniós támogatásból építtetett (papíron) azért, hogy legyen hol megszállniuk a vadászvendégeknek. 

Mondok József, Izsák polgármestere.
photo_camera Mondok József, Izsák polgármestere. Fotó: Botos Tamás

Mondok maga is elismerte az N1 tévének, hogy „többnyire a házban lakik”, noha a kiírás elég világosan jelzi, hogy az épületet kizárólag fizető vendégek használhatják. 

A kormány visszakérte, Mondok pedig visszafizette a pénzt, az ügyészség viszont közokirathamisítás és csalás miatt vádat emelt a polgármester és két társa ellen. 

Az RTL keddi riportjából viszont az derül ki, hogy a másik két vádlottal - köztük a Mondok Kft. ügyvezetőjeként jelenlévő, 21 éves fiával - ellentétben Mondok polgármester úr nem jelent meg a kecskeméti járásbíróságon, hogy feleljen az ügyben.  

Mondok József fia a kecskeméti járási bíróságon
photo_camera Mondok József fia a kecskeméti járásbíróságon Fotó: RTL Klub screenshot

Az ifjabb Mondok többek közt azzal indokolta a ház használatát, hogy ezzel a polgármester és felesége megakadályozták, hogy illetéktelenek betörjenek az egyébként üresen álló házba. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.