Csótányt etettek és vizeletet itattak a nem elég hatékony munkásokkal egy kínai vállalatnál

külföld
2018 november 07., 06:15
comments 44

Letartóztatták egy kínai vállalat vezetőit, miután kiderült, hogy a szerintük nem elég jól teljesítő alkalmazottakat különféle barbár és megalázó feladatoknak vetették alá. A helyi sajtó beszámolói szerint többek között vizeletet kellett inniuk, illetve csótányokat enniük. 

A rendőrség azután indított nyomozást, hogy felbukkant az interneten egy videó, melyen övvel vertek alkalmazottakat, illetve sárga folyadékot itattak velük. A közösségi médiában megjelent beszámolók szerint pedig a kitűzött célt nem teljesítők csótányt kellett egyenek. 

A helyi sajtó szerint három menedzser 5-10 napra mehet börtönbe az eset után. 

A cég egy építési vállalkozás Kujcsou tarományban, és a beszámolók szerint a munkavállalókat ezen kívül nem is fizették rendesen az elmúlt két hónapban, sokan mégse mertek felmondani, mert attól féltek, hogy akkor sosem látják viszont az elmaradt bérüket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.