Diplomatának adta ki magát a részeg ukrán cigicsempész

A Szabolcs megyei autópályarendőrök hétfőn az M3-as autópályán ellenőriztek egy autóst, aki bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban.

A férfi az igazoltatáson azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami az elsődleges ellenőrzés során hamisnak bizonyult, majd a rendőrök megállapították, hogy a férfi diplomáciai mentességgel nem rendelkezik.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért mintavételre előállították. A kocsi átvizsgálásakor az utas- és csomagtérből nagy mennyiségű – közel 17 millió forint értékű – csempészett cigaretta és további hamisított okiratok és forgalmi engedély került elő.

Az 54 éves ukrán állampolgárral szemben a Mátészalkai Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétsége és közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a külföldi férfit költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes NAV-osoknak. (police.hu)