Diplomatának adta ki magát a részeg ukrán cigicsempész

A Szabolcs megyei autópályarendőrök hétfőn az M3-as autópályán ellenőriztek egy autóst, aki bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban.

A férfi az igazoltatáson azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami az elsődleges ellenőrzés során hamisnak bizonyult, majd a rendőrök megállapították, hogy a férfi diplomáciai mentességgel nem rendelkezik.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért mintavételre előállították. A kocsi átvizsgálásakor az utas- és csomagtérből nagy mennyiségű – közel 17 millió forint értékű – csempészett cigaretta és további hamisított okiratok és forgalmi engedély került elő.

Az 54 éves ukrán állampolgárral szemben a Mátészalkai Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétsége és közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a külföldi férfit költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes NAV-osoknak. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.