Diplomatának adta ki magát a részeg ukrán cigicsempész

A Szabolcs megyei autópályarendőrök hétfőn az M3-as autópályán ellenőriztek egy autóst, aki bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban.

A férfi az igazoltatáson azt mondta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, ami az elsődleges ellenőrzés során hamisnak bizonyult, majd a rendőrök megállapították, hogy a férfi diplomáciai mentességgel nem rendelkezik.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért mintavételre előállították. A kocsi átvizsgálásakor az utas- és csomagtérből nagy mennyiségű – közel 17 millió forint értékű – csempészett cigaretta és további hamisított okiratok és forgalmi engedély került elő.

Az 54 éves ukrán állampolgárral szemben a Mátészalkai Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétsége és közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a külföldi férfit költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes NAV-osoknak. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.