Eközben Tiborcz megszerezte a Mahart-ház tizedét Andy Vajnától

Az Átlátszó vette észre, hogy november ötödikén hétfőn változásbejegyzési kérelem érkezett a cégbíróságra, aminek lényege: 

Tiborcz István és a Vagyonkezelő menesztett igazgatója, Szivek Norbert, kétharmad-egyharmad arányban megvásárolta Andy Vajna cégét, ami a Vigadó mellett lévő Mahart-ház tizedét birtokolta. 

A filmbiztos vállalkozásai ki is költöztek már az épületből. A Tiborcz István érdekeltségébe tartózó BDPST Group egyik leányvállalatán, a Viona Projekt Kft.-n, míg Szivek a Fortuna Prince Kft.-n keresztül mára nem csak a Mahart-házban, hanem az egész Vörösmarty térrel érintkező háztömbben többségi tulajdont szereztek.  

Fotó: botost/444.hu

A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint a teljes házfelvásárlást és a „tömbrehabilitációt” eddig már 7,24 milliárd forintnyi kölcsönnel támogatta a Mészáros Lőrinchez egyre közelebb sodródó Takarékbank, írja az Átlátszó.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.