Eközben Tiborcz megszerezte a Mahart-ház tizedét Andy Vajnától

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Átlátszó vette észre, hogy november ötödikén hétfőn változásbejegyzési kérelem érkezett a cégbíróságra, aminek lényege: 

Tiborcz István és a Vagyonkezelő menesztett igazgatója, Szivek Norbert, kétharmad-egyharmad arányban megvásárolta Andy Vajna cégét, ami a Vigadó mellett lévő Mahart-ház tizedét birtokolta. 

A filmbiztos vállalkozásai ki is költöztek már az épületből. A Tiborcz István érdekeltségébe tartózó BDPST Group egyik leányvállalatán, a Viona Projekt Kft.-n, míg Szivek a Fortuna Prince Kft.-n keresztül mára nem csak a Mahart-házban, hanem az egész Vörösmarty térrel érintkező háztömbben többségi tulajdont szereztek.  

Fotó: botost/444.hu

A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint a teljes házfelvásárlást és a „tömbrehabilitációt” eddig már 7,24 milliárd forintnyi kölcsönnel támogatta a Mészáros Lőrinchez egyre közelebb sodródó Takarékbank, írja az Átlátszó.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.