Eközben Tiborcz megszerezte a Mahart-ház tizedét Andy Vajnától

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Átlátszó vette észre, hogy november ötödikén hétfőn változásbejegyzési kérelem érkezett a cégbíróságra, aminek lényege: 

Tiborcz István és a Vagyonkezelő menesztett igazgatója, Szivek Norbert, kétharmad-egyharmad arányban megvásárolta Andy Vajna cégét, ami a Vigadó mellett lévő Mahart-ház tizedét birtokolta. 

A filmbiztos vállalkozásai ki is költöztek már az épületből. A Tiborcz István érdekeltségébe tartózó BDPST Group egyik leányvállalatán, a Viona Projekt Kft.-n, míg Szivek a Fortuna Prince Kft.-n keresztül mára nem csak a Mahart-házban, hanem az egész Vörösmarty térrel érintkező háztömbben többségi tulajdont szereztek.  

Fotó: botost/444.hu

A hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint a teljes házfelvásárlást és a „tömbrehabilitációt” eddig már 7,24 milliárd forintnyi kölcsönnel támogatta a Mészáros Lőrinchez egyre közelebb sodródó Takarékbank, írja az Átlátszó.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.