Eltiltás miatt nem ülhet az észtek elleni meccsen a kispadra Marco Rossi

sport
2018 november 07., 16:51
comments 24

Az MLSZ szerdán közölte, az UEFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében nem ülhet le a kispadra az észtek elleni, jövő csütörtöki mérkőzésen Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz tréner a görögök elleni, idegenbeli Nemzetek Ligája-összecsapás alatt és után viselkedett sportszerűtlenül. Eredetileg három mérkőzésre tiltották volna el, de a személyes meghallgatás után ezt kettőre csökkentették úgy, hogy a másodikra vonatkozó eltiltás végrehajtását egy évre felfüggesztették. Rossi az MLSZ honlapjának úgy kommentálta az ügyet, hogy

"ahogy azt korábban is és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket. Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tudnak ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben."

A magyar válogatott jövő csütörtökön 20.45-től játszik az észtekkel a Groupama Arénában, három nappal később pedig ugyanott a finnekkel mérkőzik a Nemzetek Ligájában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.