Gyurcsányék megfenyegették az Emmit: ha 24 órán belül nem adják ki a felcsúti számlákat, bemennek azokért a minisztériumba

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben tudatta a Demokratikus Koalíció, hogy

"24 órát kap az EMMI, különben személyesen megyünk be a jogerősen kiperelt felcsúti számlákért."

A párt jogerősen kiperelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványtól az iratokat, amikből kiderülne, hogy mire költötték a TAO-pénzeket. A Kúria jogerős ítéletben  kötelezte a Felcsútot az adatsor átadására, mire az közölte: "nem tudják kiadni a kiperelt dokumentumokat, mert azokat bekérte tőlük az EMMI." A patthelyzet azóta is tart. A párt szerdai ultimátumában kijelenti:

"a Demokratikus Koalíciónak elege van a kormányzati bűnpártolásból, képviselőink személyesen fognak bemenni az EMMI épületébe, hogy elhozzák a jogerősen kiperelt felcsúti számlákat. Jogerős bírósági ítéletünk van arról, hogy ezeket ki kell adni, ezt nem akadályozhatja meg sem az EMMI, sem a pártállam más részei. 24 órát kap az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy kiadja a papírokat, ellenkező esetben mi fogunk bemenni értük, méghozzá akkor, amikor nem számítanak rá."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.